La țigănci – Unteatru Open-Air

Unteatru Open-Air, stagiunea de vară a Teatrului unteatru, reintroduce în circuitul cultural al capitalei Grădina Casei Universitarilor, o oază urbană aflată chiar în centru Bucureștiului (Strada Arthur Verona). Recent ecologizat și amenajat de Asociația Unteatru, în parteneriat cu Universitatea din București, astfel încât spațiul să-și păstreze farmecul natural, acesta găzduiește în această vară o mulțime de spectacole, concerte și evenimente unteatru.

Miercuri și joi seara, pe scena unteatru s-a jucat piesa ,,La țigănci” după Mircea Eliade.

Proiect finanțat în programul București 555, susținut de ARCUB Centrul Cultural al Municipiului București

Regia si adaptarea : Andrei si Andreea Grosu
Scenografia : Vladimir Turturica
Distributia: Richard Bovnoczki, Liviu Pintileasa, Mihaela Trofimov, Florentina Țilea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Bogdan Cotlet

La țigănci – textul care vorbeste cel mai clar și în același timp cel mai ascuns despre vis. Sau nu. Frumusețea luptei pe care o duci cu un text care are la bază o nuvelă fantastică e ca indiferent de cine caștigă, rezultatul este uluitor: un spectacol în care recreem o lume neînțeleasă pe care încercăm să o decriptam prin bucatele de limbaj recognoscibil.

„La țigănci” după nuvela fantastică a lui Mircea Eliade, scrisă în iunie 1959 la Paris și publicată în anul 1963 în volumul Nuvele, tipărit de Cercul de Studii «Destin» din Madrid. Nuvela a fost publicată pentru prima dată în România în ediția din septembrie 1967 a revistei Secolul 20, fiind inclusă apoi în volumul La țigănci și alte povestiri, tipărit în anul 1969 de Editura pentru literatură din București.

Sursă fotografie: Facebook unteatru

Cu un titlu regognoscibil, spectacolul aduce ceva nou, unic și fascinant despre emoție, dragoste și tristețe. Este un spectacol minunat, perfect de vizionat în aer liber în timpul unei nopți de vară.

Interpretările actorilor sunt exemplare. Aceștia te aduc cu mare ușurință în povestea lor, în lumea lor, în universul lor…. și te fac să trăiești o experiență unică.

Un spectacol reușit, cu o poveste inegalabilă și un scenariu foarte bun. Întreaga producție trebuie lăudată, iar fiecare detaliu a fost foarte bine evidențiat.

Scenografia, luminile, sunetele și muzica, dar și ținutele și elementele de decor, toate acestea au stat la baza unui spectacol reușit și foarte bine pus la punct.

Din punctul meu de vedere, acest spectacol este unul de neratat și vi-l recomand cu mare drag!

Pentru mai multe detalii despre spactacolele unteatru, dar și pentru a afla următoarele reprezentații ale spectacolului La țigănci, urmăriți site-ul acestora  www.unteatru.ro, dar și pagina lor de Facebook.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s