Și atunci, ce e libertatea?

La invitația Cinema City România am luat parte la avanpremiera filmului românesc ,,Și atunci, ce e libertatea? ” și iată care este opinia mea despre acesta.

Filmul distribuit de Transilvania Film este inspirat din evenimente petrecute în realitate. Pelicula prezintă povestea despre dragoste şi căutarea libertăţii în contextul deportării a 40.000 de oameni nevinovaţi de către regimul comunist, în 1951, în Bărăgan, aşa-numita „Siberia românească”.

O dramă autentică, o poveste adevărată care te emoționează și o echipă de excepție care prezintă pe marele ecran o producție minunată, toate aceste elemente duc filmul în topul celor mai bune producții ale anului acesta.

Din distribuția filmului fac parte Radu Iacoban, Iulia Lumânare, Cuzin Toma, Olimpia Melinte, Cristian Popa, Magda Catone, Nicodim Ungureanu, Radu Bânzaru, Tünde Skovrán și Dorina Lazăr. Toți actorii fac o treabă excepțională și își interpretează rolurile exemplar, astfel aduc spectatorii în lumea lor și îi fac să trăiască alături de ei pe întreaga durată a filmului.

Regizat de Andrei Zincă, după o nuvelă de Ana Bandiana, Și atunci, ce e libertatea? e o poveste despre supraviețuire și dragoste în contextul unor evenimete dramatice care schimbă perceția asupra existenței.

Toată acțiunea filmului este bine delimitată și structurată, scenele ce ilustrează acțiunea de zi cu zi a oamenilor se completează perfect cu dialogurile extrem de bine gândite. Totul are un aer autentic, original, exact așa cum ar trebui. Decorurile, cadrele și atmosfera oferă autenticitate poveștii, iar machiajul și costumele sunt alese perfect pentru perioada respectivă. Filmul are tot ce îi trebuie pentru a te cuceri și a te face să îți dorești să afli ce se va întămpla cu personajele filmului.

Cadrele și imaginile prezentate în producție sunt, de asemenea, un punct forte al filmului. Filmările sunt foarte bine realizate, iar cadrele de ansamblu cu peisajele completează perfect acțiunea personajelor. Inclusiv cadrele detaliate din momentele în care personajele se confruntă cu situații critice în încercarea de a se adapta noului loc, evidențiază perfect drama prin care trec și te emoționează.

De asemenea, sunetele și coloana sonoră completează perfect ansamblul și intensifică atmosfera dorită. Sonorizarea din cinematograf a fost foarte bună, astfel puteai auzii perfect atât dialogurile personajelor, cât și sunetul de fundal al vântului din Bărăgan.

Filmul a primit recent Premiul Publicului pentru film străin la Festivalul Internațional de la Sedona (Arizona, SUA). Laurii se adaugă Premiului Publicului pentru film românesc la TIFF 2020 și Premiul Publicului la Festivalul Filmului Sud-Est European de la Los Angeles.

Din punctul meu de vedere, Și atunci, ce e libertatea? este un film excepțional de bun care merită vizionat atât pentru poveste, cât în mod special pentru interpretarea actorilor. Eu vă recomand filmul cu mare căldură!

,,Și atunci, ce e libertatea?” poate fi vizionat începând cu 16 iulie în cinematografele Cinema City din toată țara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s