Văduva Neagră/ Black Widow

,,Văduva Neagră” / ,,Black Widow” este cel mai nou film produs de Marvel Studios și este distribuit de Forum Film România.

Fostă asasină de elită KGB, absolventă strălucită a programului rusesc de spionaj Red Room (Camera Roșie), dezertoare din serviciile secrete sovietice pe motive de conștiință, înrolată voluntar în SHIELD și apoi membră marcantă a Răzbunătorilor, Natasha Romanoff, a.k.a. Black Widow (Văduva Neagră), merita un film doar al ei. Merita un rămas bun pentru că, pe măsură ce seria Răzbunătorilor se întregea, ajunseserăm cu toții să o iubim pe frumoasa, generoasa și letala Black Widow la fel de mult ca pe ceilalți Răzbunători.

Natasha e printre puținii Avergers-i care, înarmată doar cu istețimea și abilitățile ei de luptătoare, putea face față oricând oricărui erou sau villain cu super-puteri. La masa răzbunătorilor, nu-i punea nimeni la îndoială dreptul de a avea o opinie sau de a conduce un atac și aici includem zei de prin Asgard, cum ar fi Thor, indestructibilul mânuitor de ciocan, super-oameni obținuți în laborator, cum ar fi Căpitanul America, super-giganți atotputernici, cum ar fi Hulk, sau inventatori geniali pe care costumul îi face de neoprit, cum ar fi Iron Man.

În “Captain America: The Winter Soldier” Natasha îi face față lui Bucky Barnes și oprește HYDRA, capturându-i liderul. În “Captain America: Civil War” e vocea rațiunii și îi caftește pe Hawkeye, Ant Man și Black Panther. În “Avengers: Age of Ultron” îl potolește pe Hulk ce părea că intră într-o frenezie a distrugerii de neoprit. În “Avengers: Infinity War” o oprește, împreună cu Okoye, pe Proxima Midnight, copila lui Thanos. În “Avengers: Endgame” e cea care își păstrează cumpătul și nu cedează descurajării. Îi ia locul lui Tony Stark, în fruntea Avengers-ilor și ei îi raportează War Machine, Rocket, Captain Marvel sau Okoye. Și, bineînțeles, tot în “Avengers: Endgame” ea e cea care se sacrifică, dând universului o șansă de salvare.

Fără nicio super-putere sau super-costum, fără să fi fost născută într-o familie de zei, sau aiurea prin cosmos, fără să fi fost mușcată de vreun păianjen mutant, Natasha Romanoff e un super-erou în toată puterea cuvântului și contribuția ei la salvarea lumii și a universului e inestimabilă.

Povestea este una foarte captivantă și combină inedit acțiunea din timpul confruntărilor cu drama care se află în spatele Natashei Romanoff. Este interesant cum a fost ,,construit” acest personaj care ajunge în final să salveze întreaga omenire.

Echipa din spate a făcut o treabă excepțională, pornind de la poveste și scenariu, până la efectele SF care te captează cu ușurință în film. Este un film captivant, iar efectele SF sunt incredibile, mai ales dacă filmul este vizionat în format 3D sau IMAX 3D.

Acțiunea din “Black Widow” se petrece înainte de “Avengers: Infinity War”, imediat după “Captain America: Civil War”. Natasha a încălcat Acordul Sokovia (care încerca să îi înregimenteze pe toți Răzbunătorii) și pe Secretarul Ross și e pe fugă, în timp ce Răzbunătorii sunt divizați, cei obedienți fiind lăsați la vatră, ceilalți, dați în urmărire. Natasha evadează din Statele Unite și chiar când găsește o șansă de a reîncepe o viață normală, descoperă că forțe malefice extrem de periculoase acționează în lume cu scopul de a o distruge. Drept urmare, se simte obligată să reintre în acțiune. Odată cu această decizie, e nevoită să o apuce din nou pe drumul întunecat pe care a fost nevoită să meargă în copilărie, drumul extrem de dificil care a transformat-o într-o armă letală.

Și de aici începe aventura Natashei care trebuie să-și înfrunte nu doar trecutul încărcat de legături emoționale rămase nerezolvate, ci și să facă față unui asasin înzestrat cu abilitați unice, un ucigaș cum Natasha nu a mai întâlnit niciodată.

Actrița Scarlett Johansson își interpretează rolul exemplar, ea reușind de-a lungul timpului să o transforme pe Natasha într-un adevărat super-erou îndrăgit de generații întregi. Ea a reușit să-și pună amprenta în cinematografie printr-un rol de excepție, interpretat cu mult talent și șarm. Acest film este unul comemorativ pentru Natasha, iar Scarlett a excelat din toate punctele de vedere.

Nici actorii Florence Pugh sau David Harbour nu se lasă mai prejos, cu interpretări incredibile, ei ajută spectatorul să pătrundă ușor în lumea super-eroilor.

De asemenea, scenariul este foarte bine construit, iar jocurile de cuvinte și micile ironii ale personajelor condimentează filmul și îi oferă unicitate.

Cadrele și imaginile sunt bine alese, iar acțiunile personajelor sunt surprinse uneori din unghiuri neașteptate, astfel spectatorul trăiește la intensitate maximă povestea alături de Natasha. De asemenea, detaliile sunt surprinse inedit și oferă originalitate filmului.

Coloana sonoră completează acțiunea filmului și ajută spectatorul să trăiască cu ușurință momentele unice aduse de Marvel pe marele ecran.

De asemenea, și ținutele purtate în film sunt un element important, astfel Natasha îmbracă costumele de super-eroină coonsacrate, dar și alte ținute originale.

,,Black Widow” este filmul pe care îl merita o super-eroină ca Natasha și pe care îl meritau și fanii care au suferit la fel de tare la sfârșitul ei din “Avengers: Endgame”, cum au suferit la moartea lui Tony Stark.

Din punctul meu de vedere, pelicula este una de neratat pentru toți fanii Marvel. Este un film care combină foarte bine acțiunea cu drama și te face să-l îndrăgești.

,,Văduva Neagră” are premiera în cinematografele din țară pe 9 iulie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s