O nouă producție unteatru: 3 surori, în regia lui Peter Kerek

Regizorul Peter Kerek semnează cea mai nouă producție unteatru, un proiect multimedia care a avut o primă întâlnire cu publicul, weekend-ul trecut, pe scena Teatrului de Animație Țăndărică.

Florina Gleznea, Cristina Casian și Mădălina Anea sunt protagonistele spectacolului în care muzica, efectele vizuale, coregrafia și  jocul actoricesc construiesc o nouă perspectivă asupra universului cehovian. Actrițele dau viață, nu doar celor trei surori, ci tuturor personajelor din celebra piesă a dramaturgului rus, într-un experiment teatral inedit, care își propune să renegocieze limitele convenționalului. Elementele video create de Ion Cotenescu completează atmosfera conturată de scenografia realizată de Miruna Bălașa, muzica poartă semnătura lui Aurelian Stoleriu, iar Dragoș Mărgineanu este responsabil de light design-ul spectacolului. 

Despre spectacol

3 surori este o piesă fără poveste. N-are o intrigă, n-are conflict, e lipsită de dramaturgie. Piesa seamănă mai degrabă cu un fenomen meteorologic. Într-o zona izolată de viață, astăzi am spune pandemică, trăiesc surorile Olga, Mașa și Irina. La un an după moartea Tatălui lor, se formează norii și prin viețile lor trece un front meteorologic misterios numit  Timp. Și le mișcă, le destabilizează, le răscolește, le devastează, le descompune, le incendiază, le evapora, le face scrum. Dar vremea, ca orice lucru pe lumea asta, trece. Doar surorile au rămas. Încă. Și se trezesc. Încep să renască. Se recompun. S-au eliberat de fantasme, de Tată, de Trecut, de Verșinin, de Viitor. Devin cine sunt. Devin reale. Își descoperă corpurile. Își intră în pielea lor. Spectacolul e călătoria către acel loc în care nu credeau că vor ajunge vreodată – la Moscova – în prezent – aici – acum.

3 surori este un spectacol impresionant despre puterea de redescoperire a sinelui, despre pasiune, curaj și emoție.

Scena Teatrului de Animație Țăndărică a fost umplută în acest weekend de talentul și emoțiile celor 3 protagoniste. Florina Gleznea, Cristina Casian și Mădălina Anea au reușit încă din primele minute să atragă atenția spectatorilor și să îi introducă în povestea lor, iar muzica și efectele vizuale au reușit să transforme cu ușurință, o simplă scenă, într-un întreg univers teatral.

Este o piesă de teatru complexă cu un scenariu foarte bun, iar puterea și talentul celor 3 actrițe oferă spectatorilor o viziune nouă despre teatrologie. Complexitatea personajelor, a scenariului și a întregii povești, oferă spectatorului ceva aparte, nou și inovativ ce ridica ștacheta de la o simplă piesă de teatru la un show impresionant.

3 surori este un spectacol unic pe care vi-l recomand cu mare drag!

Pentru mai multe detalii despre spactacolele unteatru, dar și pentru a afla următoarele reprezentații ale spectacolului 3 surori , urmăriți site-ul acestora  www.unteatru.ro, dar și pagina lor de Facebook.

Despre unteatru

Un proiect independent lansat în urmă cu 11 ani, unteatru s-a remarcat în peisajul cultural autohton prin producții de calitate, apreciate nu numai de publicul bucureștean, ci și de juriile marilor festivaluri de profil. O întreagă comunitate de artiști s-a format de-a lungul timpului în jurul acestui spațiu construit din dorința de a oferi un mediu al libertății totale de exprimare prin teatru.  În 2019, unteatru a fost distins cu Premiul de excelență UNITER – cea mai importantă recunoaștere oferită unei instituții artistice de către profesioniștii din lumea teatrului. În 2020 s-a lansat platforma VoD unteatru cinematic, o scenă virtuală care oferă spectatorilor ocazia de a urmări spectacole independente online, oricând, de oriunde. La începutul acestui an, unteatru a fost distins cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler de către Președintele României.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s