5 filme de neratat weekendul acesta la Animest.15

Weekendul acesta la Animest.15 puteți viziona o mulțime de animații potrivite pentru toate vârstele. Iată cele 5 recomandări ale mele.

100% lup / 100% Wolf

Sâmbătă vă puteți înpe ziua cu o super animație relaxantă și distractivă perfectă pentru o zi în familie. Ecranizarea are loc la ora 12:00.

Freddy Lupin este mândrul moștenitor al unei familii de vârcolaci. Este atât de sigur că va ajunge într-o zi cel mai de temut vârcolac, încât este de-a dreptul șocat când, în seara în care împlinește 14 ani, în loc să devină un lup fioros, se transformă într-un pudel adorabil. Până apune luna, el va trebui să facă orice pentru a arăta că are încă inimă de lup, altfel va fi dat afară din haită. Îi va fi de mare ajutor un câine vagabond pe nume Batty, semn că lupii și câinii pot fi uneori prieteni de nădejde.

Vals cu Bashir / Waltz with Bashir (18+)

Printre bijuteriile cinematografice nominalizate la Oscaruri și prezentate anul acesta la Animest se numără și documentarul animat Waltz with Bashir, distins în 2009 cu un Premiu César. Îl puteți viziona sâmbătă de la ora 18:30.

Într-o seară, la bar, un vechi prieten îi povesteşte regizorului Ari Folman un coşmar pe care îl are adesea, în care este fugărit de 26 de câini. De fiecare dată în număr de 26. Cei doi cred că aceasta are legătură cu misiunea armatei israeliene în primul război din Liban, la începutul anilor ’80. Ari este uimit că nu-şi mai aminteşte aproape nimic despre acea perioadă din viaţa sa. Intrigat de acest mister, se hotărăşte să le ia interviu unor vechi prieteni din toată lumea, în căutarea adevărului despre acea epocă şi despre el însuşi. Cu cât plonjează mai adânc în mister, cu atât încep să îi apară în memorie imagini suprarealiste… O călătorie documentară prin întunecatul Beirut de vest, în timpul masacrului din septembrie 1982 din taberele de refugiaţi Sabra şi Shatila. 

Copiii mării / Children of the Sea

Sâmbătă de la ora 21:00 puteți vizona animația ,,Copii mării”.

Când era mică, Ruka a văzut un spirit în acvariul unde lucra tatăl ei. De atunci se simte atrasă de apă și de cei doi băieți misterioși pe care i-a cunoscut acolo, Umi și Sora. Ei au fost crescuți de dugongs și aud cântecele mării pe care le aude și ea. Tatăl fetei și ceilalți adulți nu știu prea bine prin ce trec copiii odată prinși în mrejele lumii acvatice. Tema dominantă a filmului este respectul față de natură, iar muzica joacă un rol cel puțin la fel de important precum animația.

Spioana din vecini / Next Door Spy

Duminică de la ora 12:00 puteți viziona animația ,,Spioana din vecini”.

Agathe-Christine sau AC, cum îi place să-și spună, este pasionată de mistere. Imediat ce familia ei se mută într-un oraș nou, ea nu caută să-și facă prieteni noi, ci își instalează biroul de detectiv în subsolul casei. Primul mister pare simplu de rezolvat, dar curând AC își dă seama că a intrat într-o situație de nebănuit.

Vestita invazie a urșilor în Sicilia / The Bears’ Famous Invasion of Sicily

Duminică, 15 noiembrie, de la ora 19:00 puteți viziona filmul ,,Vestita invazie a urșilor în Sicilia”.

Totul începe în ziua în care Tonio, fiul Regelui Urs, este răpit de niște vânători în munții Siciliei. Amenințat de apropierea iernii și de dispariția tuturor surselor de hrană, regele Léonce se hotărăște să invadeze câmpia locuită de oameni. Cu ajutorul armatei și al unui vrăjitor, reușește să-și găsească fiul, dar va înțelege curând că neamul urșilor nu e menit să trăiască printre oameni. 

Vă puteți achiziționa bilete pentru fiecare proiecție în parte sau abonament care vă oferă accesul la toate proiecțiile, de pe site-ul festivalului. Pentru a păstra cât mai mult din atmosfera festivalului, programul disponibil pe www.animest.ro va fi respectat întocmai, spectatorii având posibilitatea de a începe vizionarea în maximum 60 de minute de la ora anunțată.

Eu vă recomand să participați la acest minunat festival, pentru că există o mulțime de animații bune ce merită vizionate.

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s