Ce am vizionat în primele 3 zile de Animest.15

Cea de-a 15-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest a încept luni, 9 neiembrie, iar selecția de proiecții din acest an este genială!

Au trecut 3 zile din festival, dar mai urmează încă 4 zile pline cu surprize și vă recomand să participați și voi la Animest.15. Este un moment perfect pentru a viziona filme premiate sau scurtmetraje aflate în competiții. Buna dispoziție și relaxarea sunt pe primul plan la Animest.

Iată câteva dintre proiecțiile la care am luat parte în primele 3 zile de la Animest.15.

Am vizionat scurtmetrajele din primele 4 părți ale competiției internaționale, câteva filme animate de lungmetraj și multe altele.

Începem cu proiecțiile din cadrul International Competition, unde am putut admira 47 de scurtmetraje care concurează pentru trofeul Animest dedicat acestei secțiuni. Filme curajoase, pline de mister, culoare și idei foarte interesante puse în scenă prin diferite tehnici, așa pot rezuma primele 4 părți ale competiției. Mai urmează încă 4 părți care sigur nu ne vor dezamăgi.

De asemenea, am vizionat filme precum ,,Vestita invazie a urșilor în Sicilia” , ,,Viața ca un desen animat” și ,,Turnul”, filme care m-au impresionat atât prin povești, cât și prin asocierea de cadre și imagini. Sunetele, muzica și deteliile regăsite în pelicule sunt foarte importante și au ajutat spectatorul să pătrundă ușor în lumea prezentată în film.

Trebuie menționată și proiecția ,,Cele mai bune scurtmetraje romanesti 2006-2019″ care a adus în atenția publicului 12 animații superbe realizate de români și apreciate la nivel înalt.

În cele 2 părți ale categoriei 100 de ani de animație românească, care au avut loc ieri, au putut fi vizionate 20 de animații românești care au râmas în istoria țării și cu care ne mândrim, filme care fac parte din copilăria multor spectatori. O selecție minunată de filme animate pe care mi-a făcut mare plăcere să o văd.

Chiar dacă primele 3 zile ale festivalului au trecut, mai aveți șansa să vedeți multe alte proiecții care, cu siguranță, vă vor surpinde plăcut. Programul evenimentelor difuzate online, prin intermediul platformei de streaming a festivalului, și biletele de acces la cinematograful virtual, sunt disponibile pe www.animest.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s