Primul weekend Minimest.15

Primul weekend de la Minimest.15 a trecut, iar spectatorii s-au putut bucura de 4 producții absolut încântătoare.

Alice Miranda, prieteni pentru totdeauna / Alice-Miranda Friends Forever

Alice Miranda are doar nouă ani și trei sferturi și reușește să-și organizeze o intrare triumfală la o școală renumită, alături de Bonaparte, poneiul ei neastâmpărat. Un film inspirat de o carte pentru copii celebră, a scriitoarei australiene Jacqueline Harvey.

Filmul regizat de Jo Boang este unul simpatic cu o poveste bine structurată și prezentată. Este un film plin de culoare, vesel și captivant. Cadrele și imaginile se completează perfect cu acțiunea personajelor, iar sunetele și muzica captează atenția spectatorului și intensifică atmosfera dorită.

Alice Miranda, prieteni pentru totdeauna / Alice-Miranda Friends Forever

Vikingul Vic si sabia fermecata / Vic the Viking and the Magic Sword

Vic e fiu de pirat și tare mult și-ar dori să-și însoțească tatăl în aventuri, pe coasta de nord. Halvar, tatăl lui, este mai marele satului și pare convins că Vic e mult prea tânăr și prea mic pentru viața dură de pe vas. Băiatul, însă, e gata să le arate tuturor că e mai important să-ți folosești mintea înainte de a ridica toporul de viking și, mai ales, merită să-ți cultivi pasiunea pentru aventură.

Pelicula mi-a captat atenția atât prin poveste, cât și prin imagini și grafică. Cadrele sunt atent lucrate și mișcările personajelor sunt rapide, ceea ce înseamnă că animația a fost lucrată foarte atent și cu o foarte mare precizie, iar timpul de execuție a fost lung. Pelicula este una foarte comică și captivantă, iar copii învață cum nu trebuie niciodată să se dea bătuți și trebuie să iși urmeze mereu visul indiferent de obstacole.

Vikingul Vic si sabia fermecata / Vic the Viking and the Magic Sword

Un costum pentru Nicolas / A custome for Nicolas

Nicolas este un băiat de 10 ani, cu sindromul Down, căruia mama îi provoacă imaginația creându-i în fiecare an câte un costum de ziua lui. Într-o seară, băiatul descoperă cufărul lăsat de mama sa, care este de fapt un portal spre o lume fantastică, prin care Nicolas începe o aventură magică. El are misiunea de a salva un regat căruia i s-au furat toate visele și de a le arăta oamenilor că iubirea și bunătatea pot învinge orice bariere.

Personal am rămas plăcut impresionat de această peliculă. Atât povestea foarte bine prezentată, cât și modul de punere în scenă sunt elementele ce au reușit să transforme filmul într-un real succes. Animația regizată de Eduardo Rivero Cruz aduce multă bucurie copiilor, reușind să îi transpună într-o lume frumoasă unde prietenia, aventura, curajul și distracția merg mână în mână.

Un costum pentru Nicolas / A custome for Nicolas

Strike

Mungo Morrison e un pui de cârtiță pe care îl așteaptă o carieră în legendara mină de aur din orașul natal, spre mândria tatălui său. Prietenii săi de-abia așteaptă să lucreze în mină, pe când Mungo visează să devină fotbalist profesionist. Filmul este povestea devenirii lui Mungo, care luptă nu numai pentru a-și salva familia, dar și comunitatea, și pentru a-și împlini visul de a participa la Campionatul de Fotbal din Rusia.

Filmul este despre speranță, încredere și pasiunea, elemente importante care nu trebuie să le lipsescă copiilor, dar și adulților. Este un film relaxant din care ai ce învăța. Povestea filmului este interesantă, iar punerea în scenă este foarte bine realizată. Animația regizată de Trevor Hardy este frumoasă și merită vizionată.

Strike

Pentru cei ce nu cunosc, Minimest este secțiunea din cadrul Festivalului Animest dedicată celor mai tineri spectatori ai festivalului. Este alcătuită din două componente, competiția de scurtmetraje și filmele de lungmetraj.

Concurează pentru Cel mai bun scurtmetraj pentru copii 24 de filme recente din toată lumea, pe care le puteți viziona weekendul viitor, în trei calupuri numite Minimest 1, 2 și 3, disponibile online pe platforma de streaming a festivalului: https://online.animest.ro/screeners/upcoming

Pe aceeași platformă puteți viziona patru filme de lungmetraj, programate în weekendul 14-15 noiembrie 2020. În dreptul fiecărui film găsiți vârsta minimă recomandată.

Primul weekend de Minimest a trecut, dar vă recomand cu multă căldură să partcipați la următorul, pentru că selecția de animații de anul acesta este genială.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s