3 filme

La mulți ani tuturor copiilor și oamenilor cu suflet de copil!

Având în vedere această zi specială, am decis să scriu un articol despre 3 filme animate produse de Walt Disney Pictures si Pixar Animation Studios: ,,Aventuri la firul ierbii”/ ,,A Bug’s Life”, ,,Deasupra tuturor”/ ,,Up” și ,,Coco”.

,,Aventuri la firul ierbii” sau ,,A Bug’s Life” este cea de-a doua animație produsă de Disney-Pixar (prima fiind ,,Toy Story”) și lansată în anul 1998.

Regizat de John Lasseter și co-regizat de Andrew Stanton, filmul dezvăluie povestea unei furnici neadaptate, Flik, care va fi pusă în situația de a căuta „războinici tenaci” care să salveze colonia lor de furnici din ghearele unor cosași nemiloși. Flick recrutează un grup de gândaci ce se dovedesc a fi niște circari fricoși.

Reclame

Filmul a primit numeroase nominalizări și a fost premiat cu unele dintre cele mai valoroase trofee din industrie. Și acum este considerat unul dintre cele mai frumoase și emblematice animații din istorie.

Este pentru prima oară când l-am vizionat și am rămas plăcut surprins. Este un film fără graniță de vârstă. Este comic, emoționant și cu acțiune, cu alte cuvinte este un film ușor de plăcut de toată lumea.

Mi se pare incredibil cum cei de la Disney-Pixar au reușit să creeze o animație atât de bine detaliată și cu o poveste extrem de actuală și în 2020. Filmul acesta putea fi lansat acum și tot ar fi făcut istorie.

Cadrele și imaginile sunt detaliate și se completează perfect cu acțiunea personajelor. De asemenea, personajele sunt foarte bine detaliate și conturate de o poveste foarte bună. Îmi place explozia de culoare întâlnită în film și diversitatea de personaje/ insecte.

De asemenea, coloana sonoră se potrivește perfect și te captează, Randy Newman fiind cel care a compus-o.

Din punctul meu de vedere, ,,A Bug’s Life” este o animație superbă care merită vizionată de oricine. Este un film inspirațional și educativ.

Eu am vizionat filmul acasă și îl am în format DVD de pe site-ul: https://www.provideo.ro/cautare/Aventuri%20la%20firul%20ierbi

Îmi place că filmul a venit însoțit pe DVD de 2 elemente bonus. Unul dintre elemente este un scurt-metraj animat de la Pixar, premiat în anul 1997 cu Oscar și este o ecranizare forte simpatică care ma emoționat. Celălalt element bonus este format din secvențe comice tăiate la montaj.

Rating: ❤️❤️❤️❤️❤️+

Reclame

,,Deasupra tuturor”/ ,,Up” este cel de-al doilea film despre care vreau să vorbesc astăzi. Filmul de animație a fost produs în anul 2009 de studiourile Pixar și distribuit de Walt Disney Pictures.

Imaginația revoluționară a celor de la Pixar Animation Studios și apreciatul regizor al filmului Monsters, Inc. ne oferă acum o minunată aventură hilară, pentru care nici măcar cerul nu mai reprezintă limita…

Carl Fredricksen, un vanzător de baloane ieșit la pensie, este în parte un spirit pus pe șotii și in parte un visător gata pentru ultima lui șansă de a mai trăi un moment incitant, în zbor.
Legandu-și de casă mii de baloane, Carl decolează către lumea pierdută a visurilor sale din copilarie. Dar fără știrea lui, Russell – un explorator de 8 ani care nu s-a aventurat niciodată afară din cartier – se află în momentul nepotrivit, la locul nepotrivit, adică pe veranda casei lui Carl. Cel mai puțin probabil duet din lume ajunge pe noi culmi și întâlnește prieteni fantastici precum Dug, un câine cu o zgardă specială, care îi permite să vorbească, sau Kevin, o specie rară de pasare care are mai bine de 4 metri înălțime, dar nu poate zbura. Cum sunt obligați să rămână împreună în sălbăticia junglei, Carl ajunge să își dea seama că, uneori, cele mai mari aventuri ale vieții nu sunt cele pe care ți-ai propus să le cauți, ci cele care apar spontan.

Povestea este mult mai complexă, la început fiind prezentată pe scurt toată viața lui Carl din copilărie și până la pensie.

Reclame

Povestea este absolut superbă. Aventura, acțiune, entuziasm, tristețe. Animația reușește să țină spectatorul cu sufletul la gură și prezintă într-un mod imediat peripețiile lui Carl cu bune și cu rele.

Este un film autentic care nu are bariere de vârstă. Sunt foarte multe lucruri de învățat din peliculă și este un film ce inspiră.

Filmul este unul de familie, relaxant și perfect pentru a fi vizionat acasă în perioada aceasta.

Cadrele și imaginile sunt atent lucrate, detaliile fiind cele mai importante. Îmi place explozia de culoare întâlnită în film și rapiditatea mișcărilor personajelor și a imaginilor, ceea ce înseamnă că animația a fost atent lucrată, iar timpul de execuție a fost lung.

Și de această dată Pixar reușește să aducă un film superb cu morală și cu o poveste care să inspire atât tinerii cât și adulții.

Reclame

În concluzie, nu pot decât să vă recomand să-l vizionați, fiind un film reușit din toate punctele de vedere.

Eu am văzut animația de pe DVD. Site-ul de unde-l puteți comanda acasă este acesta: https://www.provideo.ro/cautare/Deasupra%20tuturor.

Pe DVD am găsit și câteva elemente bonus care mi-au plăcut la nebunie: ,,Parțial înnorat” -trailer cinematografic, ,,Misiunea specială a lui Dug” care este un scurt-metraj original nou. De asemenea, mai este un mini-documentar cu echipa din spatele producției care explică ce au dorit să transmită, arată cum au venit cu ideile pentru personaje și peisaje. Este foarte interesant, pentru că am aflat că aceste peisaje chiar există și în realitate. Mai găsit pe DVD și o scenă alternativă, dar și comentariul regizorului.

Rating: ❤️❤️❤️❤️❤️+

Reclame
Reclame

,,Coco” este o animație produsă în 2017 de studiourile Pixar și distribuit de Walt Disney Pictures.

Filmul este unul destul de recent, dar în căzul în care nu l-ați văzut sau nu știți despre el, puteți afla acum.

Deși în familia sa muzica e interzisă de generații, tânărul Miguel (Anthony Gonzalez) visează să devină un adevarat cântăreț, la fel ca idolul său Ernesto de la Cruz (Benjamin Bratt). Încercând cu disperare să-și dovedească talentul, Miguel se trezește prins în uluitorul și coloratul ținut al Morților. Acolo, îl întâlnește pe fermecătorul pezevenchi Hector (Gael Garcia Bernal). Împreună, cei doi noi prieteni pornesc într-o călătorie extraordinară pentru a dezlega misterul ascuns de generații în familia lui Miguel.

Reclame

Povestea este super drăguță, iar ecranizarea este superbă.

Explozia de culoare este uimitoare, iar fiecare cadru este extrem de detaliat și bine prezentat. Acțiunile personajelor se completează perfect, iar sunetele și coloana sonoră adaugă multe puncte în plus peliculei.

Filmul a avut numeroase nominalizări și a câștigat inclusiv 2 premii Oscar.

Este un film animat potrivit pentru o seară relaxantă acasă și nu are graniță de cârstă.

Filmul în format DVD poate fi comandat de pe: https://www.provideo.ro/cautare/COCO.

Rating: ❤️❤️❤️❤️❤️+

Atât pentru astăzi. Sper că va plăcut articolul și dacă nu ați vizionat aceste animații sper că v-am convins să o faceți cât mai curând.

Nu uitați că mă găsiți pe Facebook aici: https://m.facebook.com/withlovecristian/ și pe Instagram: https://www.instagram.com/withlovecristian/?hl=ro.

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s