Intră în lumea lui David Lynch | Recomandările lui Chirilov

Prilej de evadare în weekend cu obsedantele, inegalabilele filme ale regizorului american David Lynch. Două zile impregnate de personajele lui bântuitoare urmează pe TIFF Unlimited. Pe 4 și 5 aprilie, trei dintre filmele sale pot fi văzute gratuit pe platforma de streaming a TIFF, pe teritoriul României, de la orele 17.00 și 21.00: Lost Highway, Eraserhead și Twin Peaks: Fire Walk with Me. După care vor putea fi accesate doar de abonați. 


Când termini un film, oamenii vor să vorbești despre el. Ceea ce, cred eu, e aproape o crimă” – David Lynch, The Guardian

În curând, pentru abonați: 
El Incendio, de Juan Schnitman – Trofeul Transilvania 2015
La vida útil, de Federico Veiroj – Premiul Special al Juriului, TIFF 2011
Bad Hair, de Mariana Rondón – Supernova, TIFF 2014
Neighbouring Sounds, de Kleber Mendonça Filho – unul dintre cele mai premiate filme braziliene

Ce vă (mai) așteaptă în perioada următoare: spectacole de teatru, un weekend cu Xavier Dolan, experiențe cinematic-culinare și multe alte surprize. Dacă nu aveți încă un abonament, e bine să știți că perioada de free trial a fost extinsă la 14 zile.

Special de #CaranTIFF.
Ne vedem la voi acasă!
Reclame

Sâmbătă, 4 aprilie, 21.00
  Lost Highway
Cu: Bill Pullman, Patricia Arquette, Balthazar Getty, Robert Blake
Un bărbat acuzat că și-ar fi ucis soția se transformă, inexplicabil, în altcineva. Filmul-cult al lui Lynch din 1997 este un neo-noir puternic stilizat, suprarealist, un puzzle întunecat într-un Los Angeles al sexului și violenței, cu o coloană sonoră bântuitoare, la care au contribuit Angelo Badalamenti, David Bowie, Marilyn Manson, Rammstein, Nine Inch Nails, The Smashing Pumpkins. 

Duminică, 5 aprilie, 17.00

Eraserhead 
Cu: Jack Nance, Charlotte Stewart

În mintea unui proaspăt tată, peisajul industrial și țipetele nou-născutului capătă proporții coșmarești. Debutul lui Lynch din 1977 e un film alb-negru ca un vis bizar, un experiment în care granița dintre halucinație și realitate se estompează și în care se găsesc semințele tuturor obsesiilor lynchiene

 
Duminică, 5 aprilie, 21.00

Twin Peaks: Fire Walk with Me
Cu: Sheryl Lee, Moira Kelly, David Bowie, Chris Isaak, Harry Dean Stanton

Serialul-fenomen din 1990, creat de cel mai improbabil personaj de la acea dată, a fost o glorioasă anomalie în istoria genului. Seducător și greu de descifrat, Twin Peaks a sucit mințile fanilor din lumea întreagă, generând un adevărat cult. După serial, Lynch a lansat acest prequel, care adâncește misterul.
Recomandările lui Chirilov Directorul artistic Mihai Chirilov își reia rubrica de festival pe timp de #CaranTIFF.   Rams >> Neașteptat de relevantă în perioada de distanțare socială pe care o trăim, această tragicomedie despre doi frați înstrăinați și prea încăpățânați ca să facă pace cu trecutul atinge un vârf emoțional devastator atunci când, din nevoia de a-și salva fermele de oi decimate de un virus mortal, cei doi învață să se reapropie unul de celălalt.

Holy Motors >>
O experiență unică din care fiecare înțelege ce vrea, dar vizionările repetate nu vor aduce răspunsuri clare, ci vor  amplifica numărul interpretărilor posibile, ca-ntr-un joc de oglinzi. Încercați însă să-l priviți cu ochii copilului din voi și n-o să vă mai întrebați de ce mașinile vorbesc sau de unde vine alaiul de acordeoniști. Veți fi uimiți de cât de simplu devine totul.
 
Lost Highway
Când stai singur, ai impresia uneori că există mai multe părți din tine. Poți face unele lucruri, dar pe altele nu le-ai face decât dacă o parte din tine ar prelua controlul, a spus Lynch despre această enigmă construită ca o bandă Moebius. Cred însă că e mai indicat să te pierzi în ea decât să asculți de acea parte din tine care vrea să dezlege misterul.

Primele titluri disponibile gratuit oriunde în lume, pentru cei aflați în afara țării, sunt deja pe unlimited.tiff.ro. Printre ele: Exploratorul, un documentar despre expediția arctică a lui Emil Racoviță. Via Regis, un film-reper, cu imagini inedite și confesiuni ale Regelui Mihai, Omul cu o mie de ochi, Memoria de piatră, Lindenfeld 1994.
COLECȚII >>   SE LASĂ CU DRAGOSTE Las Herederas // Doubles vies // Jeune & Jolie // Coming out la vârsta a treia // The Marriage // The Gambler // L’amant double // Passion // Pretenders // Love // Treat Me Like Fire // Miss Julie // La Vie d’Adele // Nymphomaniac 
 
TIFF Unlimited este platforma de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania, disponibilă online și în aplicațiile iOS și Android (mobile, Android TV și Apple TV), cu un catalog de filme cu peste 100 de titluri, actualizat constant. Platforma poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual. 
Detalii pe unlimited.tiff.ro

The festival must go on. Anytime. Online.
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s