3 seriale

În acest prim articol din seria ,,3 seriale” am să vă vorbesc despre serialele originale Netflix: ,,Anne cu ,,e” la sfârșit”, ,,TU” și ,,Sex Education”. În mare parte voi încerca să nu dau spoilere, sau voi atenționa dinainte momentele unde divulg informații din serial. Așadar…. să începem.

Reclame

,, Anne cu „e” la sfârșit”/ ,,Anne with an E” este un serial original Netflix ce a apărut în anul 2017, iar sezonul cu numărul 3 a apărut în luna ianuarie a acestui an, fiind și ultimul (din păcate). Un serial frumos, sincer, diferit și foarte poetic. El transmite căldură și stare e bine, fiind un serial de familie ce educă și inspiră publicul.

Povestea este tare drăguță: o orfană plină de pasiune ajunge în mod surprinzător să trăiască alături de o fată bătrână și blajinul frate al acesteia. Aventurile lui Anne sunt drăguțe și pline de curaj și pasiune. Filmul are la bază romanul „Anne of Green Gables” pe care recunosc că nu l-am citit, așadar nu voi face referire la carte.

Reclame

Serialul ne prezintă o copilă roșcată pe nume Anne, orfană și foarte visătoare, dar care trece prim momente cumplite la orfelinat și face tot posibilul să scape din acel loc. O fată cu o imaginație foarte bogată și cu o inteligență absolut uimitoare are parte de multe surprize plăcute, își face prieteni, dar și salvează și ajută pe oricine.

Primele doua sezoane au fost pur și simplu superbe. Au excelat atât printr-o poveste și un fir narativ coerent, cât și și prin distribuția de excepție. Fiecare actor este foarte bine ales pentru rolul interpretat, iar tânăra Amybeth McNulty, actrița ce o interpretează pe Anne este fantastică. Rolul i se potrivește mănușă și prevăd ca va avea o carieră plină datorită talentului său vizibil.

Sincer să fiu așteptam mai multe de la sezonul 3. Acțiunea este puțin lungită… se vede că nu au mai avut idei. Un alt aspect neplăcut este că aleg să țină în suspans publicul prea mult timp, iar în ultimul episod ,,aruncă” cu răspunsurile și se crează o învălmășeală. Plus de asta, încă sunt subiecte pe care nu le-au terminat și am rămas cu câteva întrebări la care nu voi mai primi răspuns…

Dar per total este un serial bun ce merită vizionat.

Rating: ❤️❤️❤️❤️

Reclame
Reclame

,,Tu”/ ,,You” este cel de-al doilea serial despre care vreau să scriu în acest articol. Serialul a fost lansat anul trecut, continuat anul acesta cu sezonul 2, iar partea a treia a fost anunțată pentru anul 2021.

De foarte mult timp nu am mai văzut un serial atât de prost! Nu înțeleg de ce toată lumea a devenit obsedată de el. Am reușit (CU GREU) să termin ambele sezoane… eram curios unde se poate ajunge cu acest șir narativ ciudat, îmbârligat și foarte prost gândit. Tema este cât de cât interesantă și mi-a captat puțin atenția, însă toată evoluția poveștii duce într-o zonă deplasată. Pe scurt, filmul prezintă povestea unui bărbat pe nume Joe care se crede normal, dar care de fapt este un psihopat. Avem parte de multe crime cu sânge rece care mai de care mai ciudate. Sezonul doi începe promițător….. dar extazul mi-a fost tăiat de la rădăcină după primul episod.

Reclame
Reclame

SPOILER ALERT!

Așadar, în cazul în care nu vreți să aflați mai multe detalii derulați în jos până la ultimul serial, pentru că în continuare voi analiza mai în amănunt cele doua sezoane ale serialului ,,You”.

În primul sezon ni se face asocierea între cele doua relații puternice de iubire ale lui Joe (fosta și actuala). Uneori comparațiile capătă o formă cool, dar de cele mai multe ori sunt pur și simplu ,,aruncate” în film. Acțiunile personajelor sunt derutante, nu există un șir narativ constant, este o învălmășeală. Mi se pare că au încercat foarte mult să exagereze, să ducă într-o zonă neașteptată, dar în schimb au reușit să distrugă o poveste intersantă. Sunt multe momente exagerate din multe puncte de vedere, de exemplu: Back se îndrăgostește de Joe, dar între timp împarte patul cu orice băiat întâlnit la colț de stradă, sau chiar cu psihologul ei. Alt exemplu de caz deplasat întâlnit în serial este că cea mai bună prietenă a lui Back, Peach care aparent este obsedată de ea. Are zeci de foldere cu poze cu Back, o ține ,,sub papuc”, îi distruge cariera, creează o poveste de basm pe care ea o visează și deodată îi propune lui Back să se mute cu ea într-un castel din Paris. Seriously? Pare dintr-un alt film.

La un moment dat, Joe îl omoară pe Ron, în fața lui Paco (copil de doar 10 ani). Dar, Paco este bucuros de moartea bărbatului care îi făcea zile negre lui și mamei sale. Aparent nu are remușcări și păstrează fără nici o problemă secretul lui Joe….. aici mi se pare extrem de exagerat și deplasat. Indiferent că Paco nu îl plăcea pe Ron, totuși este doar un copil vulnerabil care ar trebui să aibe remușcări, să-l viseze și să fie foarte temător.

Vina pentru toată aceasta nebunie a lui Joe este practic aruncată pe familie și pe faptul că el a fost abandonat. Se leagă foarte mult pe faptul că Joe caută afecțiune, pentru că nu a avut parte de ea în copilărie și că acum din acest motiv are o problemă psihică, ceea ce este complet eronat. Se creează o percepție total greșită și se generalizează, lucru foarte greșit, din punctul meu de vedere.

Am foarte multe exemple ce demostrează dorința arzătoare a producătorilor de a realiza un serial fenomen, care se folosesc de orice element doar poate… poate ar atrage atenția tinerilor.

Spre finalul primului sezon mai aveam o speranța, dar care s-a năruit instant după ce Joe își omoară iubirea de care este obsedat. Imediat după vine și surpriza, Candace apare și vrea să îi distrugă viața lui Joe.

Reclame

Sezonul doi începe… eram curios dacă se face dreptate, dar aparent penibilul a fost dus la un alt nivel. Iar îl atrage o fată, iar se îndrăgostește, iar și iar și iar și nu se mai termină! Un moment interesant este acela când Candace îl găsește oriunde s-ar duce.

,,Cine se aseamănă se adună!” pe acest principiu se merge în film, pentru că Joe își găsește sufletul pereche, o psihopată pe măsură. Și pentru că nu se putea altfel, rămâne însărcinată…. și din păcate sezonul 3 a fost confirmat… va urma o continuare pe măsură….

Singurul lucru pozitiv al serialului sunt actorii și interpretările lor. O distribuție foarte bine aleasă! Păcat de serial…

Așadar, clar NU vi-l recomand!

Rating: ❤️♡♡♡♡

Reclame
Reclame

,,Sex Education” este serialul original Netflix care cuprinde până în momentul de față un număr de 2 sezoane și un total de 16 episoade și face ravagii în rândul tinerilor.

Sezonul numărul 1 apărut anul trecut a fost interesant, funny, cu un vibe foarte cool. Povestea este una intersantă ce aduce în prim-plan un tânăr licean ciudat pe nume Otis, dar care se pricepe să dea sfaturi în materie de sex. El are asemenea cultură vastă, datorită mamei sale care este terapeut în domeniu. Pe tot parcursul serialul ne sunt prezentate situații din viața liceenilor mai mult sau mai puțin stânjenitoare. Serialul are o tentă educativă, dar care nu duce în zone deplasate și care este foarte bine conceput.

Sezonul 2 apărut la începutul anului acesta este bun, dar nu excelează. Normal că nu se compară cu primul. Se observă că au încercat să abordeze teme din de în ce mai controversate, dar în același timp au dorit să păstreze și ideea de educare a tinerilor prin oferirea unor informații folositoare.

Sunt curios ce va mai urma și în celălalt sezon/ celelalte sezoane, dar până atunci eu vi le recomand pe acestea două.

Rating: ❤️❤️❤️♡♡

Mulțumesc pentru atenție și ne reauzim curând!

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s