Festivalul de Teatru Caleido la unteatru

O celebrare a diversității culturale în artele spectacolului, Festivalul de Teatru Caleido revine la unteatru în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie cu cea de-a treia și cea mai amplă ediție de până acum. Viața personală, memoria și identitatea, viața politică și societatea construiesc firul roșu al poveștilor incluse în acest an în selecția festivalului organizat de Fundația Amfiteatru.

Printre noutățile ediției se numără ,,Pelicanul’’,  de August Strindberg, o experiență intensă, pusă în scenă de regizorul Florin Liță. Spectacolul este o co-producție Caleido și vorbește despre iertare, dar și despre lipsa de afecțiune, urmărind evoluția dramatică a unei familii disfuncționale.

Este omenesc, etic și moral să îți idolatrizezi mama. Dar dacă acesta nu vrea, sau nu poate să trăiască și să ofere la rândul său aceleași sentimente față de propriii copii? Florina Gleznea, Cezar Antal, Sandra Ducuță și Alex Popa sunt protagoniștii spectacolului ,,Pelicanul’’, o poveste în care traumele personale ale mamei se perpetuează și se răsfrâng asupra copiilor. Când tensiunile se intensifică în relațiile de familie, viețile lor se transformă într-o căutare disperată a iubirii și a descoperirii de sine. Pentru a putea accepta această realitate, nu le rămâne decât să ierte.

Scenografia spectacolului nerecomandat persoanelor sub 16 ani a fost realizată de Gabriela Petrov, sound design-de către Adrian Piciorea, iar design-ul de lumini poartă semnătura lui Dragoș Mărgineanu. Spectacolul va rămâne în repertoriul unteatru, continuând să atragă atenția asupra dificultăților de relaționale generate de conflictele emoționale puternice din sânul familiei.

În fiecare zi de festival, iubitorii de teatru sunt invitați să urmărească spectacole asumate și neasumate politic, spectacole lirice sau veridice declarații de iubire, comedii și tragicomedii, spectacole autoreflexive. În această varietate de stiluri, unitatea rezidă în faptul că toate sunt creații independente care abordează teme socio-culturale relevante pentru prezent și viitor, care au fost scrise sau care sunt produse de membri ai minorităților culturale și etnice din România. Perioada premergătoare Zilei Naționale nu a fost aleasă întâmplător. Organizatorii și-au propus la această ediție să celebreze 1 decembrie împreună cu trupe de teatru rome, maghiare, evreiești, queer și feministe.

Programul festivalului va include în acest an și o proiecție de filme documentare antropologice, realizate de studenți ai Masterului de Antropologie din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București, dar și o serie de ateliere de scriere creativă și storytelling.

Iubitorii de teatru vor avea acces gratuit la toate evenimentele, dar toți spectatorii sunt invitați să se alăture inițiativei de renovare a unei școli din mediul rural, prin donații de rechizite sau bani. Pe toată durata festivalului, două urne ale Verita Foundation vor fi amplasate la unteatru, fondurile colectate astfel fiind redirecționate către școala din satul Lanurile, Râmnicu Sărat.

Detalii: http://caleido.ro/%e2%99%a5renovam-o-scoala/

Eu vă îndemn să mergeți cu inima deschisă!

With love,
Cristian ❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s