Experiența Bieff 2019

Iată că ediția de anul acesta BIEFF a ajuns la final. După 5 zile superbe, festivalul de film experimental a luat sfârșit.

BIEFF este unul dintre cele mai controversate și interesante festivaluri de film din întreaga lume.

Am vizionat filme precum: ,,About Endlessness” de Roy Andersson și ,,Aquarela” de Victor Kossakovsky, dar și nenumărate scurtmetraje.

Dintre Highlight-urile ediției din acest an:

COMPETIȚIA INTERNAȚIONALĂ – organizată discursiv în cinci teme curatoriale, relevante pentru societatea contemporană: Labor of Love / Labor or Love, Longing and Belonging, Public Space and Urban Anxieties, The Human Flow: Home in the Age of Displacement, Healing Voices: Remembrance and Reenactment. Filmele pe care le-am vizionat în cadrul competiției au fost foarte diferite și controversate. Fiecare în parte a avut ceva unic și captivant, iar viziunea realizatorilor peliculelor au fost foarte interesant prezentate. Pot spune că m-au surprins, iar uneori abordările au fost făcute din unghiuri la care nu m-aș fi gândit.

CAUGHT IN THE FRAME, programul special Quinzaine des Réalisateurs – devenit deja tradiție pentru publicul BIEFF. În acest an am putut viziona cinci scurtmetraje absolut superbe prezentate inițial în celebra secțiune paralelă a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Secțiunea mea preferată din cadrul festivalului, a adus pe marile ecrane cinci scurtmetraje geniale. Fiecare producție a fost unică, dar cel mai important este că fiecare film mi-a transmis câte o emoție aparte. Ultimul film pe care l-am vizionat în cadrul festivalului a fost chiar preferatul meu. ,,Les Extraordinaires Mésaventures de la Jeune Fille de Pierre” de Gabriel Abrantes este un scurtmetraj absolut deosebit. Povestea este foarte interesantă. O statuie din muzeul Luvru prinde viața și i-a decizia de a pleca din muzeu. Aceasta i-a parte la un protest despre libertate în care ajunge să fie rănită și se întoarce cu piciorul crăpat înapoi în muzeu. Din neatenție cade și se sfărâmă pe scările muzeului. După ce este reconstruită, pleacă în peripeții alături de celebra statuietă în formă de elefant. La final urmează o serie de poze cu cei doi din locuri superbe din întreaga lume. Este un scurtmetraj foarte funny și foarte bine realizat. Aventurile sunt bine prezentate, iar discuțiile din cadrul peliculei sunt foarte interesante și palpitante.

Programul GOLDEN SHORTS: Best Films in Major Festivals, una dintre cele mai populare secțiuni ale festivalului. Selecția de scurtmetraje mi-a depășit toate așteptările. Am putut viziona pentru prima dată abordări surprinzătoare premiate la festivalurile de la Cannes, Berlinale, Locarno, Rotterdam, Sarajevo, Tampere și Clermont-Ferrand. Filme bune, unele greu de înțeles și foarte interesant abordate.

Festivalului Internațional de Film Experimental București- BIEFF este unul dintre cele mai interesante și importante evenimente cinematografice la care am participat și mă bucur nespus că am fost prezent și am putut viziona filme foarte bune într-un cadru minunat.

Aștept cu nerăbdare ediția de anul viitor la care vă îndemn să mergeți cu drag.

With love,
Cristian ❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s