In event of Moone disaster de Andrew Thompson

Fascinația omului pentru necunoscut și dorința lui de a-și demonstra imposibilul l-au făcut de neoprit. Astăzi, singurele limite reale sunt limitele imaginației noastre. O invitație inedită la bordul mașinii timpului, In Event Of Moone Disaster, în regia Alexandrei Penciuc, te provoacă să descoperi povestea a trei generații de femei, într-o continuă încercare de a cunoaşte mai mult decât le este permis.

Textul de debut al lui Andrew Thompson, premiat în 2016 cu Theatre503 Playwriting Award, este inspirat de discursul „In event of moon disaster”, scris de William Safire în 1969 pentru preşedintele Nixon, care avea să-l citească în cazul în care aterizarea pe Lună ar fi fost un eşec şi cei doi astronauţi, Neil Armostrong şi Edwin „Buzz” Aldrin, nu s-ar mai fi întors pe Pământ.

Povestea debutează cu momentul aselenizării și continuă până în anul 2056, când prima femeie ajunge pe Marte. Într-o manieră inovatoare, spectacolul te provoacă să pătrunzi într-un muzeu experimental al variantelor şi încercărilor unor oameni de a nu eşua, ca într-un cub rubik în care se intersectează generaţii, cu dorinţele, fricile şi iubirile lor.

Foto: Sorin Florea

Din distribuție fac parte actorii Cătălina Moga, Mihai Smarandache, Emil Măndănac și Mădălina Anea. Un sound design futurist completează atmosfera de filme sci-fi creată prin decorul și efectele video semnate de Tudor Prodan. Proiectul este o producție unteatru, co-finanțată de AFCN și realizată cu sprijinul Sfera Dekor.

,,Trecutul, prezentul şi viitorul nu sunt chiar atât de diferite, viitorul nu e atât de departe. Chiar dacă obiectele, modul de viaţă suferă schimbări majore de-a lungul timpului, în esență avem aceleaşi nevoi şi aceleaşi dorinţe. Cel mai concret lucru care ne leagă pe toţi este faptul că păşim pe ceva. Suprafaţa Pământului, sau a Lunii, sau a Planetei Roşii, oricare dintre astea. Urma pe care o lăsăm pe o suprafaţă ne face să devenim reali, poate chiar importanţi pentru un moment.’’ – Alexandra Penciuc, regizoarea spectacolului.

O piesă de teatru foarte foarte bună! Mi-a plăcut la nebunie atât povestea cât și modul în care am fost adus în ea cu ajutorul actorilor, dar și al decorurilor.

Este o piesă de teatru complexă cu un scenariu foarte bun, iar efectele video și jocurile de lumini au completat perfect piesa, creând astfel o atmosferă prielnică creației și imaginației.

Este un spectacol diferit, unic. Atât povestea pusă în scenă, cât și modul de prezentare prin lumini, efecte și videoclipuri proiectate aduc ceva aparte, nou și inovator ce ridica ștacheta de la o simplă piesă de teatru cu actori la un show impresionant. Sincronizările au fost făcute perfect, iar actorii și-au interpretat rolurile impecabil pur și simplu. Consider că „In event of moon disaster” este unul dintre cele mai bune spectacole la care am asistat și vi-l recomand cu toată caldura.

Despre unteatru

unteatru a respirat pentru prima oară pe 25 iulie 2010, născându-se din entuziasmul regizorilor Andrei și Andreea Grosu. Aici nu aplauzi pentru că trebuie, ci pentru că simți.

unteatru promovează o generație de artişti, regizori, actori, muzicieni, coregrafi și artişti plastici. unteatru promovează educaţia prin cultură. unteatru asigură un spaţiu de repetiţii şi producţii care merită expunere. La unteatru se montează clasici reactualizați, autori contemporani și spectacole laborator.

Despre Alexandra Penciuc

Spectacolele Alexandrei Penciuc sunt adevărate lecții de scenografie, transformând complet orice spațiu în care sunt montate. A debutat în 2008 și este co-autoare a regiei și scenografiei, împreună cu Mariana Cămărășan, a unei colecții impresionante de spectacole montate la Teatrul Odeon, Teatrul Act, Teatrul Maria Filotti (Brăila), Teatrul Toma Caragiu (Ploiești) și Teatrul Mihai Eminescu (Botoșani). În 2017, Menajeria de sticlă, producția Point pe care o semnează, a fost distinsă cu Premiul pentru cel mai bun spectacol la Undercloud. Cel mai frumos roman din lume a fost primul său proiect personal și s-a jucat tot pe scena unteatru.

With love,
Cristian ❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s