Terminator: Destin întunecat/ Terminator: Dark Fate

,,Terminator: Destin întunecat”/ ,,Terminator: Dark Fate” este noul film distribuit de Odeon Film în România.

,,Terminator: Dark Fate” este a șasea parte a francizei începute în 1984. Trebuie menționat faptul că este cea de-a treia producție realizată de creatorul francizei, James Cameron, luând o pauză după realizarea primelor două părți. Revenirea lui este una notabilă și a surprins plăcut fanii francizei. James Cameron este poate chiar cel mai bun regizor, scenarist și producător din industria cinematografică și reușește să își pună amprenta în toate peliculele la care contribuie. Toate producțiile care au semnătura lui devin automat repere cinematografice și ocupă locuri din topul celor mai bune filme din istorie. Iată că și în acest film își face simțită implicarea, el fiind scenarist și producător în cea de-a șasea parte din Terminator.

Putem considera că ,,Terminator: Destin întunecat” este continuarea primelor două părți, formând astfel o trilogie, ignorând Terminator 3, 4 și 5 care au avut alte echipe de producție.

Distribuția filmului a fost schimbată pe parcurs, în ,,Terminator Genisys” rămânând doar Arnold Schwarzenegger, restul actorilor fiind înlocuiți. ,,Terminator Genisys” lansat pe 1 iulie 2015 a înregistrat încasări de 440,6 milioane de dolari în toată lumea, numărul fiind puțin dezamăgitor pentru creatori, ei dorind ca acesta să devină primul film dintr-o nouă trilogie, dar planurile pentru realizarea unei noi trilogi au fost anulate datorită încasărilor. Așadar, James Cameron a fost adus înapoi pentru a realiza o producție inovatoare ce poate salva franciza.

Echipa are un număr impresionant de oameni. Alături de Janes Cameron la scenariu au contribuit și Charles Eglee, Josh Friedman, David S. Goyer, Justin Rhodes și Billy Ray, iar David Ellison (producătorul ,,Terminator Genisys”) este producător alături de Cameron. De asemenea, Tim Miller este regizorul acestei pelicule.

Alături de Arnold Schwarzenegger, din distribuție fac parte Linda Hamilton, Mackenzie Davis, Natalia Reyes și Gabriel Luna. Jude Collie și Brett Azar au fost aleși pentru a juca variatele tinere ale lui John Connor și T-800. Echipa este bine aleasă. Linda Hamilton are o prestație excepțională, talentul ei fiind unul vizibil, iar cu fiecare rol jucat evoluează și mă surprinde. Nici colegii ei nu se lasă mai prejos, astfel că fiecare actor își joacă rolul impecabil. Ești transpus în film și trăiești fiecare moment la intensitate maximă.

Povestea este una simplă. Întoarsă de departe, Sarah Conner face echipă cu câţiva agenţi pentru a lupta împotriva lui T-1000. Multă acțiune, multe efecte speciale și foarte multă implicare.

Filmul este așa cum m-am așteptat, unul foarte bun. Se vede că James Cameron a revenit, povestea și scenariul fiind de excepție. Cred că prin această nouă parte, Terminator a revenit în forță după 4 ani de la lansarea ultimului film și sper să existe o continuare, deoarece până în momentul de față nu s-a decis ce se va întâmpla cu această emblematică franciză.

Așadar, poveste și scenariu sunt foarte bune, interpretări de excepție, efecte speciale wow… ce poți să-ți dorești mai mult?! Este poate chiar cel mai bun film al francizei, atât din punct de vedere al efectelor inovatoare, cât și al acțiunii în sine.

Cadrele și imaginile sunt exemplar alese. Cadrele de ansamblu cât și micile detalii filmate se completează perfect, iar unicitatea este dată prin filmările obținute din unghiuri total neașteptate. Momentele de tensiune sunt surprinse foarte bine, iar luptele și împușcăturile sunt imprevizibile, astfel ești surprins de la un moment la altul.

De asemenea, sunetele și muzica întâlnite sunt un punct forte, deoarece amplifică atmosfera dorită.

Toată povestea este imprevizibilă și te ia prin surprindere de la in moment la altul. Trăiești la intensitate maximă fiecare clipă și cu ajutorul efectelor SF te simți ca și cum ai face parte din film.

Din punctul meu de vedere, ,,Terminator: Destin întunecat” este cel mai bun film de acțiune al toamnei și vi-l recomand cu drag.

Eu am vizionat filmul la Cinema City în format IMAX și a fost o experiență minunată.

,,Terminator: Dark Fate” are premiera națională și internațională pe 1 noiembrie și este un film de neratat.

With love,
Cristian ❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s