Experiența Animest.14

WOW… nici nu știu de unde să încep.

Timp de 10 zile cinematografele au fost ca a doua mea casă. Mi-am petrecut și câte 8 ore pe zi în Cinemateca Eforie sau la Elvire Popesco, însă toată experiența a fost minunată.

Am vizionat peste 15 animații de lung metraj și nenumărate scurt metraje, am fost la VR Experience, dar și la competiții și marsterclass-uri. Filme care mai de care mai interesante cu teme diferite și subiecte interesant abordate. Am văzut animații realizate atât de profesioniști, cât și unele realizate doar de începători sau de tineri studenți.

Am fost și la Animest VR Experience care ma fascinant prin inovație și care ma trecut prin diferite stări datorită animaților care mai de care mai interactive și mai palpitante. O experiență revoluționară, un lucru nou și inovativ. Este pentru prima dată când Animest are această categorie în competiție și sper să nu renunțe la aceasta, întrucât este folosită o tehnologie noua, foarte avansată care aduce spectatorul direct în mijlocul acțiunii filmului.

Competiția Românească a fost, de asemenea, un eveniment interesant, întrucât am admirat creațiile tinerilor artiști români și nu numai, ce au avut proiecții mai mult sau mai puțin cu elemente tradițional românești. La finalul proiecțiilor au venit chiar realizatorii care și-au povestit filmele și ideile care au stat la baza acestora. Filmul ,,Opinci” a fost cu adevărat unul dintre cele mai bune animații din cadrul competiției Animest, de altfel, acesta a și câștigat premiul pentru ,,Best Romanian Film”.

O altă competiție la care am luat parte a fost cea la care publicul a putut vota scurt metrajul preferat. M-am bucurat tare mult să aud că ,,Memorable” a fost desemnat Cel mai popular film al ediției, întrucât și votul meu a mers către acesta. Mi se pare foarte tare ideea de a oferi șansa fiecărui spectatorul de a-și vota pelicula preferată și ma bucur că Animest ține cont de părerile spectatorilor.

Minimest face parte din festivalul de film Animest și este dedicat atât copiilor de toate vârstele, cât și adulților cu suflet de copil. Am vizionat atât proiecții precum ,,Povestea prințesei Emmy”, ,,Corgi: Cățeii Reginei” și ,,Missing Link”, cât și scurt metraje aflate în competiție. Din totdeauna mi-au plăcut desenele, iar faptul că timp de 10 zile am putut viziona câte filme am vrut a fost ca o vacanță perfectă.

Animest mi-a oferit șansa de a cunoaște mulți oameni și de a interacționa cu artiști, regizori, scenariști, graficieni și mulți alții. Am putut afla secrete din spatele unor proiecții perfecte și dedesubturi ale unor proiecte importante internaționale.

Am avut deosebita plăcere de al cunoaște pe Robert Valley în cadrul masterclass-ului pe care la ținut ,,From Comics to Animatiom”, iar ulterior am putut viziona și o parte dintre animațiile create de el. Robert Valley este animatorul și graficianul vizual de origine canadianană nominalizat la premiile The Academy Award în 2017 la categoria cel mai bun scurt metraj cu animația ,, Pear Cider and Cigarettes”. El a creat episodul revoluționar ,,Zima Blue” din serialul de pe Netflix ,,Love, Death & Robots”, dar a fost și unul dintre membrii care au creat personajele din serialul Disney ,,Tron: Uprising”. A colaborat și a creat videoclipuri pentru trupa Metallica și nu numai. Este un artist foarte talentat, iar în momentul în care am auzit că va veni la Animest în acest an, am fost foarte entuziasmat și nerăbdător de al întâlni.

Animest este una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea și îmi va rămâne cu siguranță în suflet.

De altfel, Animest.14 este primul festival de film la care am fost acreditat și a fost o deosebită plăcere de a lua parte la un asemenea eveniment important.

Animest este unul dintre cele mai creative, inovatoare și palpitante festivaluri de film și vreau să le mulțumesc pentru această experiență de neuitat.

Așadar, see you next year la Animest.15 😉

With love,
Cristian ❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s