Ce am vizionat în cea de-a 3-a zi de Animest.14

Iată ce am vizionat duminică pe 6 octombrie în cea de-a treia zi a festivalului de film Animest.

Am început ziua cu o animație tare simpatică intitulată ,,Corgi, Cățeii reginei”, un film care a rulat în primăvara acestui an în cinematografele din România. ,,Corgi, Cățeii Reginei” urmărește aventura lui Rex, cel mai iubit câine al monarhiei britanice. El ajunge în afara palatului regal după ce a fost păcălit de prietenul lui cel mai bun și apoi este dus cu forța la un adăpost pentru căței. Rex trece prin multe peripeții și este forțat să intre pe ringul de luptă pentru a se duela cu cel mai rău și forțos cățel din adăpost. Miza este mare: câștigarea inimii Wandei, cea mai frumoasă cățelușă din împrejurimi. Distracția este în floare, iar aventurile sunt nenumărate. Este o animație foarte funny cu o poveste palpitantă. Cadrele și imaginile sunt foarte bine realizate, iar coloana sonoră oferă aerul regal ce te transpune în atmosfera dorită.

La cea de-a doua proiecție am avut plăcerea de a viziona o selecție de filme Estoniene realizate de cei mai talentați artiști din ultimii ani:
 Inherent Obligations – 2008, 10’, dir. Rao Heidmets
Body Memory – 2011, 9’24, dir. Ülo Pikkov
The Master – 2015, 18’, dir. Riho Unt
Bird Flu – 2016, 9’40, dir. Priit Tender 
Urbanimatio – 2016, 8’09, dir. Hardi Volmer, Urmas Jõemees
Manivald – 2017, 13’, dir. Chintis Lundgren
Teofrastus – 2019, 15’, dir. Sergei Kibus

O mare parte din producțiile acestei selecții au fost controversate, unele chiar greu de înțeles și foarte diverse. Temele abordate fiind extrem de diferite și puse în scenă în moduri inedite. Două dintre acestea mi-au plăcut tare mult. Este vorba de ,,Teofrastus”, o producție ce are în prim-plan o pisică cu un nume foarte lung (prescurtat Teofrastus) și prezintă aventurile lui. Și cea de-a doua animație care mi-a captat atenția a fost ,,Bird Flu”, care evidențiază vianța din natură, dorința de a supraviețui și iubirea.

A urmat proiecția peliculei ,,The Prince’s Voyage”. Un bătrân prinţ al maimuţelor eşuează pe un ţărm necunoscut. Rănit şi confuz, este descoperit de micul Tom, care îl duce la părinţii săi, un cuplu de cercetători izgoniţi din comunitate din cauza convingerii lor că există şi alte civilizaţii de maimuţe. Cu ajutorul lui Tom, Prinţul va descoperi o societate de care nu avea habar… O poveste tare captivantă care ma surprins plăcut și ma transpus într-o lume diferită. Este o altfel de poveste prezentată într-o manieră diferită și extrem de bine realizată. Eu vi-l recomand cu drag atât pentru poveste, cât și pentru prezentarea aventurii. Mai aveți șansa de al viziona pe 13 octombrie la Cinema Elvire Popesco.

Am încheiat ziua cu ,,The Animatrix”. ,,The Animatrix” este alcătuit dintr-o serie de filme ce detaliază povestea din spatele universului Matrix, arătând cum a început războiul dintre om şi maşină care a dus la crearea Matricei. O ecranizare superbă cu efecte impresionante și cu o mare atenție la detalii. Mi-a plăcut la nebunie atat povestea fiecărei părți, cât și punerea lor în scenă. Derularea rapidă a cadrelor sau a mișcărilor personajelor este rezultatul vizibil al unei munci migăloase și de lunga durată a echipei. Trebuie să mergeți să vizionați ,,The Animatrix“ pe 13 octombrie la Cinemateca Eforie de la ora 16:30.

Așadar, weekendul s-a încheiat, dar urmează alte 7 zile de proiecții și experiențe minunate în cadrul Animest.14 la care vă îndrum să mergeți.

With love,
Cristian ❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s