5 filme de neratat la Animest.14

Ediția cu numărul 14 a festivalului de film Animest a început vineri, 4 octombrie, și se desfășoară pe parcursul a 10 zile în diferite locații: Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Cinema City, Opera Comică pentru Copii, AWE (Adaptive Work Environment), Muzeul de Artă Recentă, Institutul Cervantes, Control Club, Kube Musette, Fabrica Gastropub, Cinetic și Green Hours. Filmele sunt pentru toate vârstele și foarte variate.

Iată cinci filme pe care le recomand cu caldură și pe care am avut plăcerea de a le viziona în primele doua zile ale festivalului:

,,Călătoria fantastică a Maronei”/ ,,Marona’s Fantastic Tale” este noua animație regizată de Anca Damian, regizor cu un palmares de zeci de premii naționale și internaționale. ,,Călătoria fantastică a Maronei” este un basm modern ce are ca temă principală iubirea și sacrificiul. Ne este prezentată viața unei micuțe cățelușe născută în urma unei povești de iubire dintre un dog argentinian și o metisă atragătoare, care parcurge un drum plin de peripeții pe parcursul vieții, întâlnește mulți oameni și ajunge să lase urme adânci în sufletele fiecărui stăpân. Personal am rămas plăcut impresionat de această peliculă. Atât povestea foarte bine evidențiată, cât și modul de punere în scenă sunt elementele ce au reușit să transforme filmul într-un real succes. Consider că este o animație atipică datorită modului de ilustrare al oamenilor, al orașului și a modului de trecere de la realitate la ficțiune. Este un film de neratat pe care îl recomand oamenilor de toate vârstele. Filmul rulează în cadrul Animest.14 pe 11 octombrie la Cinema Elvire Popesco între orele 17:09 și 18:32.

,,Povestea prințesei Emmy”/ ,,Princess Emmy” spune povestea prințesei Emmy care, mulțumită unei cărți magice, poate vorbi cu caii. Ea are 26 de cai, fiecare având numele unei litere din alfabet. Apariția verișoarei ei, Gizana îi dă lumea peste cap. Animația prezintă o aventură magică despre curaj, prietenie, iubire și devotament. Animația va aduce multă bucurie copiilor, reușind să îi transpună într-o lume fantastică unde prietenia, aventura și distracția merg mână în mână. Filmul este unul de familie, relaxant, la care te amuzi, dar copiii învață și virtuți importante precum devotamentul și respectul. Filmul rulează pe 11 octombrie la Cinemateca Eforie de la ora 10:00.

,,Haios și blănos”/ ,,Missing Link” prezintă povestea domnului Link care este ajutat de exploratorul Sir Lionel Frost să-și găsescă rudele îndepărtate din tărâmul Shangri-La. Celor doi li se alătură și aventuriera Adelina Fortnight și astfel pornesc într-o călătorie lungă, complicată, dar în care se distrează de minune. Pelicula mi-a captat atenția atât prin poveste, cât și prin imagini și grafică. Cadrele sunt atent lucrate și mișcările personajelor sunt chiar rapide, ceea ce înseamnă că animația a fost lucrată foarte atent și cu o foarte mare precizie, iar timpul de execuție a fost lung. Pelicula este una foarte comică și captivantă, dar și cu învățări morale importante pe care le transmit copiilor. Este un film la care am râs copios și pe care îl puteți vedea și voi pe 6 octombrie de la ora 18:30 la Cinemateca Eforie.

,,Rândunelele lui Kabul” este un film trist, dar care evidențiază realitatea zilelor noastre. Kabulul sub ocupaţie talibană. Două cartiere şi două cupluri. Unul tradiţionalist, celălalt modern. Într-o zi are loc o lapidare. Şi apoi o luptă… iar viaţa face o întorsătură neaşteptată. Când vieţile acestor oameni extrem de diferiţi se întrepătrund, dragostea va putea fi posibilă doar cu un sacrificiu. O poveste captivantă extrasă din realitate ce te emoționează și marchează profund. Este un film dur și nu foarte ușor de digerat. Eu vi-l recomand pentru modul de prezentare al poveștii. Filmul rulează la Cinema Elvire Popesco pe 6 octombrie la ora 21:00.

,,9” este un film SF de animație, realizat în anul 2009, regizat de Shane Acker, al cărui scenariu a fost scris de Pamela Pettler. În urma unui război apocaliotic dintre oameni și oboți, lumea este complet distrusă, iar omenirea nu mai există. 9 este o păpușă de cârpă care se trezește fără voce și care găsește un obiect ciudat printre dărâmături. În timp ce explorează zona, 9 este atacat de o mașinărie numită Bestia, dar este găsit și salvat la timp de 2 , o altă păpușă cu suflet care îl ajută să îi redea vocea. 9 pierde piesa misterioasă și foarte importantă și de aici urmează să fie declanșat uraganul de probleme și peripeții prin care urmează să treacă 9. Poveste filmului este una interesantă, misterioasă și foarte captivantă. Filmul este foarte bine realizat, iar cadrele și imaginile sunt foarte detaliate, rezultatul final fiind unul realist și foarte original. ,,9” este filmul meu preferat de până acum din cadrul Animest.14 și vi-l recomand tuturor. Îl puteți vedea pe 9 octombrie la ora 16:30 la Cinemateca Eforie.

Acestea sunt recomandările mele după primele doua zile ale festivalului de film Animest.14.

With love,
Cristian ❤️

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s