It: Capitolul 2/ It Chapter Two

,,It: Capitolul 2″/ ,,It Chapter Two” este noul film distribuit de Vertical Entertainment în România.Răul revine la suprafață în Derry sub îndrumarea regizorului Andy Muschietti care aduce laolaltă din nou membrii Clubului de tocilari – adulți și adolescenți – în locul unde totul a început.

Un film care a redefinit genul horror, „It” a devenit parte a culturii și mentalității perioadei, precum și producția horror cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Pentru că odată la 27 de ani răul revine în orașul Derry, în Capitolul 2 cei cinci copii plecați pe drumuri diferite se reunesc la aproape trei decenii de la nefastele evenimente.Ambele părți au la bază romanul cu același nume scris în 1986 de Stephen King. Regizorul filmului este Andy Muschietti, iar la scenariu a contribuit și Gary Dauberman.

Prima parte apărută în 2017 a fost un real succes și a rămas în istoria cinematografică ca fiind cel mai horror film din toate timpurile. Această peliculă a redefinit genul horror și a șocat întregul univers prin poveste, imaginile creepy și interpretările actorilor. Prima parte este una emblematică, iar clovnul Pennywise este unul dintre cele mai cunoscute caractere din cinematografie.De asemenea, pelicula a doborât numeroase recorduri pentru încasările din box office-ul internațional, fiind cel mai bine vândut film horror și a primit numeroase nominalizări și premii.

Cu toții ne doream continuarea acestei pelicule și iată că momentul a sosit.

,,IT: Capitolul 2” are 2 ore și 45 de minute pline se suspans, tensiune și frică.

Pot spune că, pe durata întregului film am stat nemișcat în scaunul cinematografului.Am stat cu sufletul la gură în fiecare moment și am tresărit în momentele mai puțin așteptate. Partea a doua este, așa cum mă așteptam, un deliciu horror ce trebuie savurat de toți pasionații de acest gen. Fiecare secvență este incredibilă, Pennywise este mereu imprevizibil și oferă suprize atunci când te aștepți mai puțin.

Confruntarea finală este pur și simplu monumentală. Nu doresc să dezvălui mai multe informații, însă vă pot spune că am rămas uimit și că trebuie să mergeți să vizionați acest film cât mai curând.

De asemenea, se zvonește că s-a doborât recordul pentru cea mai mare cantitate de sânge fals folosită vreodată într-un film.Din distribuție fac parte atât puștanii din partea întâi, cât și variantele cu 27 de ani mai îmbătrânite ale personajelor. Astfel, Jessica Chastain o joacă pe Beverly Marsh, iar pe tânăra Beverly o interpretează Sophia Lillis; pe tânărul Bill Denbrough îl interpretază actorul Jaeden Lieberher, iar varianta adultă este intrpretată de James McAvoy; Richie Tozier este jucat de Finn Wolfhard și de Bill Hader; Mike Hanlon este interpretat de Chosen Jacobs și de Isaiah Mustafa; tânărul Ben Hanscom este jucat de Jeremy Ray Taylor, iar varianta matură a personajului de Jay Ryan; tânărul Eddie Kaspbrak interpretat de Jack Dylan Grazer devine James Ransone, iar Pennywise este interpretat de actorul Bill Skarsgård.Actorii aleși pentru interpretarea personajelor mature își joacă rolurile exemplar, mulți dintre ei fiind și unii dintre cei mai talentați actori de la Hollywood. M-au făcut să simt teama lor, emoția și tensiunea din poveste și m-am simțit ,,captiv” în brațele filmului.

Alegerea actorilor maturi este foarte importantă. Aceștia au trăsăturile puștanilor, dar și gesturile, mimica și expresivitatea lor. În unele momente sunt presărate fraze recunoscibile din prima parte, arătându-ne că ei au rămas la fel și după 27 de ani.

Unele secvențe sunt surprinse în opoziția dintre trecut și prezent, iar acest lucru este uimitor.Imaginile și cadrele sunt perfecte. Unghiurile din care sunt făcute filmările sunt asemeni primei părți, uneori chiar neașteptate. Imaginile de ansamblu, peisajele, zborul baloanelor, cățărăturile clovnului sau multe alte secvențe sunt imortalizate așa cum nu se putea mai bine. Sunetele și coloana sonoră ajută la intensificarea atmosferei terifiante, iar râsetele lui Pennywise îți fac pielea de găină de fiecare dată.

În peliculă sunt presărate și numeroase momente comice sau foarte emoționante. Glumele sunt foarte bine presărate și menite să te scoată din starea de șoc.Din punctul meu de vedere, ,,It: Capitolul 2” este o adevărată capodoperă cinematografică.

,,It Chapter Two” este, de departe, cel mai bun film horror al anului și cu siguranța unul dintre cele mai bune ale tuturor timpurile.

Recomand filmul tuturor pasionaților de pelicule horror. Este absolut înspăimântător, secvențele creepy sunt nenumărate și neașteptate.

Iar pentru o experiență mult mai palpitantă vă recomand sala IMAX de la Cinema City. Eu l-am vizionat în acest format și este cu adevărat impresionant. ,,It Chapter Two” are premiera națională și internațională pe 6 septembrie și este un film de neratat.

With love,
Cristian ❤️

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s