Starbucks – Origin experience

Cu toții știm că Starbucks inovează și se reinventează constant, de la o zi la alta, iar cafeaua lor și gama variată de băuturi sunt un deliciu aromat.Anual, Starbucks își aduce partenerii din 35 de țări, din toate colțurile lumii, într-o “călătorie la origini”/ “origin trip”. Călătoria se desfășoară în unul dintre cele mai importante locuri unde este produsă cafeaua: Costa Rica, Indonezia sau Rwanda.Katarzyna Joniec, District Manager la Starbucks România, a luat parte la această călătorie impresionantă în Rwanda și ne-a dezvăluit și noua din informațiile acumulate, la un eveniment minunat organizat de echipa Ranevents Comm.

Rwanda este o țară în est-centrul Africii, situată în zona Marilor Lacuri. Fiind cea mai dens populată țară din Africa, 90% din populație lucrează în agricultură, iar economia țării se bazează în cea mai mare parte pe exportul de cafea.

Întrucât cafeaua este atât de importantă pentru Rwanda, stema țării cuprinde o ramură a pomului de cafea. Iar pe una dintre bancnotele Rwandei este chiar o imagine cu boabele de cafea. Katarzyna ne-a povestit cum a fost experiența de a fi agricultor în Rwanda. Ea a plantat propriul arbore de cafea pe care îl poate culege peste 3 ani, a văzut arbori de cafea “la toate vârstele” și a cules fructele de cafea care au formă de cireșe.

O curiozitate neștiută este că pentru a obține o ceașcă de cafea, sunt necesare 25 de cireșe.

Pentru agricultori, cafeaua este atât de scumpă încât nici nu au gustat-o. Ulterior, Starbucks le-a oferit toate mașinăriile necesare de preparare și prelucrare a cafelei ca aceștia să știe să facă diferența dintre o cafea buna sau nu, să-și dea seama de calitatea ei.Fundația Starbucks lucrează cu peste 15,000 de oameni din comunitățile de agricultori de cafea.

Din 2014, Starbucks și fundația “Send a Cow” au lucrat împreună pentru a-i ajuta pe oameni, vacile fiind animale foarte importante pentru comunitate.

O altă sursă de venit o reprezintă confecționarea de articole vestimentare sau accesorii din materiale naturale și foarte viu colorate.Experiența Starbucks, “origin trip” sună mai mult decât încântător prin vorbele Katarzynei Joniec și prin acest eveniment am putut afla foarte multe lucruri incredibile despre cafea și proveniența ei, pe care le pot povesti mai departe și altora.

De asemenea, am avut plăcerea de a degusta cafeaua din Rwanda care este disponibilă în Starbucks Reserve. Gustul acesteia este unul savuros, cafeaua având o aromă originală.

Starbucks oferă o gamă foarte variată de cafea din diferite colțuri ale lumii: Rwanda, Brazilia, Peru, Columbia, Ethiopia și altele. Mi-a plăcut la nebunie această experiență și aștept cu nerăbdare următorul eveniment marca Starbucks România.

Doresc să felicit echipa Starbucks România și Ranevents Comm pentru implicarea și organizarea acestui minunat eveniment și îi mulțumesc în mod special doamnei Raluca Zamfir pentru invitație.

With love,
Cristian ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s