Amanda

“Amanda” este noul film distribuit de Bad Unicorn în România.

Am avut plăcerea să îl vizionez miercuri, 22 mai în avanpremieră la Cinema City. Minunatul eveniment a fost organizat de Ranevents Comm.Filmul spune povestea Amandei, un copil de 7 ani care rămâne fără mama. Tânărul de 24 de ani, David (Vincent Lacoste) duce o viață boemă în Parisul zilelor noastre. Cursul lucrurilor se schimbă brusc în momentul în care sora lui moare într-un atentat terorist, iar David o ia în grijă pe Amanda, nepoata sa de 7 ani. Lăsând în urmă tragicul eveniment, cei doi construiesc o relație luminoasă, plină de tandrețe, în care fiecare dintre ei învață să devină mai bun pe măsura trecerii timpului.Filmul “Amanda” este premiat până în prezent cu Trofeul Lanterna Magica câștigat la Veneția în 2018 și mai are în palmares o nominalizare pentru Trofeul sectiunii Orizzonti, ambele aparținând regizorului Mikhaël Hers.

Filmul este o dramă franțuzească autentică ce stârnește un amalgam de sentimente spectatorului.

Pelicula prezintă intr-o manieră cât mai realistă o poveste tristă, emoționantă și cu un impact puternic.Cadrele și imaginile sunt potrivit alese, peisajele, detaliile și imaginile de ansamblu fiind punctele forte ale filmului.

Sunetele și coloana sonora completează perfect acțiunea personajelor și cu ajutorul lor, filmul aduce spectatorul într-o atmosfera specifică Franței.Isaure Multrier este o actriță în devenire desăvârșită. Deși are o vârsta fragedă, ea reușește să interpreteze perfect rolul principal al acestei producții. Momentele triste în care Amanda plânge emoționează spectatorul până la lacrimi.

De asemenea, Vincent Lacoste și Stacy Martin sunt cei care conturează povestea scrisă de Maud Ameline și de Mikhaël Hers intr-o notă plină de realism.Din punctul meu de vedere, povestea peliculei este cea care surprinde spectatorul întrucât este una realistă și foarte trista a zilelor noastre.

Recomand filmul pasionaților de drame și producții franțuzești. “Amanda” este un film trist, emoționant dar care ne prezintă o poveste realistă, tragică, unde personajele trebuie să meargă mai departe și să se adapteze unui nou început.“Amanda” poate fi vizionat începând cu 24 mai în toate cinematografele din țară.

With love,

Cristian ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s