Expoziția Bluebird

Artiști: Radu Băieș, Istvan Betuker, Norbert Filep, Pavel Grosu, Lucian Popăilă, Marcel Rusu, Ioan Sbârciu și Alexandra Șerban
Expoziție realizată de: Suzana Vasilescu
Perioada expoziției: 23 februarie 2019 – 12 aprilie 2019
Galeria Sector 1 încheie prima serie expozițională dedicată artiștilor clujeni alături de care a plecat la drum în iunie 2017, cu a doua expoziție de grup care prezintă cele mai recente lucrări și instalații picturale site-specific ale acestora, prezentând astfel atât dinamica artiștilor cât și dinamica galeriei în ultimul an și jumătate.
Expoziția, realizată de Suzana Vasilescu, istoric de artă și manager cultural, a fost vernisată pe 22 februarie, va putea fi vizitată în perioada 23 februarie – 12 aprilie 2019.
Inspirată de poezia Bluebird a lui Charles Bukowski, această expoziție de grup își propune să fie o întruchipare vizuală a celor mai intime agonii ale proceselor artistice. Aflate într-o stare suspendată între figurativ si nonfigurativ, lucrările din expoziție înfățișează experiența, emoția și imaginația care împiedică sucombarea în fața vulnerabilității. Culorile, tușele și formele coexistă în spațiul galeriei, se completează și se influențează pentru a scoate în evidență și totodată pentru a ascunde vulnerabilul sentiment al creației și existenței.

Despre Radu Băieș
Radu Băieş (n. 1988) trăiește și lucrează la Cluj-Napoca; absolvent UAD. Printre principalele expoziții la care a participat se numără: 4 Spaces, Common ground” Group show, Instituto Romeno di cultura e Ricerca Umanistica di Venetia, Italia (2016); “The Exquisite Corps Drink the New Wine”, group show, Galeria Sector 1, București, “Cosmic Green Solitude”, duo show, ART+Text, Budapesta (2017); “The Great Journey”, solo show, Galeria Sector 1, București (2018).

Despre Istvan Betuker
Istvan Betuker (n. 1984) trăiește și lucrează la Cluj-Napoca; absolvent UAD. Printre principalele expoziții la care a participat se numără: “Cluj meets Berlin”, Group show, Bazis Contemporary Art, Berlin, Germania (2012); “Derives”, Solo show, Popy Arvani Gallery, Paris, Franța, “Defining/ Creating”, Group show, Larm Gallery, Copenhaga, Danemarca (2013); “Still life made of living things”, solo show, Galeria Sector 1, București, Romania (2017).

Despre Norbert Filep
Norbert Filep (n. 1990) trăiește și lucrează la Cluj-Napoca; în prezent doctorand UAD. Printre principalele expoziții la care a participat se numără: “Light.Color”, Mie Lefever Gallery, Ghent, Belgia (2014); “Elestergrafik”, Galeria Hoch+Partner, Leipzig, Germania (2017); “Mapping the paper” solo show Galeria Sector 1, București (2018).

Despre Pavel Grosu
Pavel Grosu (n. 1991) trăiește și lucrează la Cluj-Napoca; în prezent doctorand UAD. Printre principalele expoziții de grup la care a participat se numără: “Hidden Field”, Bazis Contemporary Art Space & Ultrastudio, Pescara, Italia (2014); “Un Incontro”, Doris Ghetta Gallery, Milano, Italia (2017); „Garden of Unsettled Memories”, Solo show, Galeria Sector 1, Bucureștit, Romania (2018).

Despre Lucian Popăilă
Lucian Popăilă (n. 1991) trăiește și lucrează la Cluj-Napoca; absolvent UAD. Printre principalele expoziții la care a participat se numără: „Latin Love” Group show, Macerata/Bari& Perugia, Italia (2015); “SICCUM”, solo show, Galeria Sector 1, București (2017); “Papanache Camembert”, Ésam Caen/Cherbourg, “Sottobosco – In the Crystal Coolness of the Morning” Group show București (2018).

Despre Marcel Rusu
Marcel Rusu (n. 1989) trăiește și lucrează la Cluj-Napoca; în prezent doctorand UAD. Printre principalele expoziții la care a participat se numără: „Around Drawing”, Group show, Rosenfeld Porcini Gallery, Londra, Marea Britanie (2015); „Haiku. Poems by Emerging Romanian Artists.” Group show la Boccanera Gallery, Trento, Italia (2017).

Despre Ioan Sbârciu
Pictor, profesor universitar doctor în cadrul Departamentului Pictură al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca (UAD), unul dintre cei mai cunoscuți artiști și pedagogi din spațiul artistic contemporan românesc; Artist cu o activitate expozițională remarcabilă în galerii și muzee din țară și străinătate. Dintre temele sale amintim “Pădurea de cenușă”, dedicate pădurii transilvanene, “Don Quijote”, “Peisajul labirint”, atelierul artistului. Lucrările sale se regăsesc în colecții de stat și private din România, Germania, Franța, Elveția, Olanda, Belgia, Grecia, Italia, Spania, Ungaria, Polonia, Japonia, Canada, Argentina și SUA, fiind apreciat si recunoscut atât de către critici, cât și de către publicul iubitor de artă.

Despre Alexandra Șerban
Alexandra Șerban (n. 1987) trăiește și lucrează la Cluj-Napoca; în prezent doctorand UAD. Printre principalele expoziții la care a participat se numără: “Young Artists from Cluj” Group show, curatoriată de Bogdan Iacob, Mie Lefever Gallery, Gent, Belgia (2010); “Green and Brown” Group Show, curatoriată de Teresa Marasca, Palazzo Simonelli, Mecerata, Italia (2013); “Tales of Entropy and Light”, solo show, Galeria Sector 1, București (2017).

Expoziție realizată de Suzana Vasilescu
Suzana Vasilescu, (n. 1988) istoric de artă și manager cultural, trăiește și lucrează în București. În 2015, Suzana a fost directorul primei ediții a Bienalei de Artă – Art Encounters – care a avut loc la Timișoara, România și a reprezentat o piatră de hotar în contextul artei din România. În prezent, este fondatorul și directorul galeriei de artă contemporană SUPRAINFINIT și este consilier de artă pentru importante colecții private de artă  din România.

Despre Galeria Sector 1
Sector 1 este o galerie de artă contemporană care funcționează ca un spațiu ce își dorește să contribuie la evoluția elitei artistice contemporane, punând pe primul loc ideile artistului, a cărui misiune este de a crea în mod liber, fără constrângeri.
Galeria găzduiește, pe de-o parte, operele creatorilor de conținut, iar pe de altă parte vine în întâmpinarea iubitorilor de artă și de frumos care sprijină inițiativele creative.
Din punctul meu de vedere, expoziția este de-o eleganță neașteptată, operele de artă sunt copleșitoare, talentul pictorilor expozanți fiind incontestabil.
Este ocazia perfectă pentru bucureșteni să vină să admire opere ale pictorilor clujeni, care au fost apreciați ani la rând de publicul internațional.
Eu am rămas plăcut surprins de minunatele creații, sentimentele stârnite fiind asemeni expozițiilor lui Monet, Salvador Dalí, Picasso dar și alte nume marcante.

Vă îndemn să mergeți să vă bucurați privirea și să pătrundeți în minunata lumea a artei începând cu 23 Februarie la expoziția care are loc în cadrul Galeriei Sectorului 1.

With love,

Cristian ❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s