Mary, Regina Scoției/ Mary Queen of Scots

„Mary Queen of Scots”/ „Mary, Regina Scoției” distribuit în România de Ro Image, reprezintă debutul regizoral a lui Josie Rourke.

Filmul le aduce în atenție pe Saoirse Ronan și Margot Robbie, aflate în rolurile principale, și asupra cărora se desfășoară acțiunea peliculei. Prietenia, rivalitatea, puterea, războiul sunt temele asupra cărora pelicula gravitează, fiecare dintre ele aflându-se în contrast cu cealaltă, la un moment dat.
Producția cinematografică explorează tumultuoasa viață a charismaticei Mary Stuart, regina Scoției (Saoirse Ronan).

Regină a Franței la 16 ani, și văduvă la 18 ani, Mary desfide presiunea curții de a se recăsători. În schimb, ea se întoarce în Scoția natală pentru a-și revendica tronul care i se cuvenea de drept. Dar Scoția și Anglia se află ambele sub controlul puternicei Elisabeta I (Margot Robbie). Fiecare tânără regină o prețuiește pe cealaltă cu o fascinație amestecată cu teamă. Rivale la putere, dar și în dragoste, într-o lume patriarhală, cele două trebuie să decidă cum să joace cartea căsătoriei în așa fel încât să-și păstreze și independența.
Hotărâtă să fie mai mult decât o figură simbolică, Mary își exprimă dorința de a revendica tronul Angliei, amenințând, astfel, suveranitatea reginei Elisabeta I. Urmează un șir lung de trădări, revolte și conspirații la ambele curți, care vor pune pericol ambele tronuri și care vor schimba cursul istoriei.

Saoirse Ronan și Margot Robbie își joacă magistral rolurile și sunt foarte convingătoare. Pe lângă cele două, distribuția este completată de: Jack Lowden, Joe Alwyn, Gemma Chan, Martin Compston, Ismael Cordova, Brendan Coyle, Ian Hart, Adrian Lester, James McArdle, cu David Tennant și Guy Pearce.
Toată acțiunea filmului este bine delimitată și excepțional structurată, scenele tandre se completează perfect cu dialogurile extrem de bine gândite și cu replicile tăioase iar imaginea prieteniei este dusă la extrem completată fiind de rivalitatea fără margini. Totul are un aer regal, exact așa cum ar trebui și cum este de cuviință pentru un astfel de film. Decorurile, cadrele și atmosfera sunt absolut fascinante, iar machiajul și costumele sunt perfecte. Filmul are tot ce îi trebuie pentru a te cuceri și a te face să îți dorești să afli absolut tot ce se poate despre tumultoasele vieți ale celor două personaje principale.

Va recomand să vedeți neapărat „Mary Queen of Scots”/ „Mary Regina Scoției” deoarece este un film convingător, care cu siguranță vă va încânta din toate punctele de vedere.

Filmul intră în cinematografele din toată țară pe 25 ianuarie și este distribuit de Ro Image.

With love,

Cristian ❤️

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s