Paris ❤️

Bonjour ❤ La îndemnul vostru am decis să scriu un articol despre ce înseamnă Parisul pentru mine.
Am vizitat Parisul de câteva ori, iar ultima vacanța în care i-am admirat frumusețile a fost acum aproximativ 2 luni.

Pentru mine vacanțele petrecute acolo sunt un vis, Parisul fiind ca o lume total opusa fața de cea in care trăiesc.
Da! Mi-ar plăcea sa locuiesc in Franța. Cine știe… poate pe viitor mi se va îndeplini acest vis.
Eu rămân uimit in fiecare clipa pe care o petrec acolo. Este un oraș minunat.

So…. de ce sa vizitați Parisul? Am sa va enumăr principalele motive pentru care merita sa vizitați orașul luminii/iubirii/modei:

  • Arta. In Franța, arta este pusa pe prim-plan. Exista numeroase muzee, iar fiecare colțișor al Parisului este o fereastra către arta modernă. Pe străzi poți găsi cu ușurintă numeroși artiști care pictează in văzul oamenilor și își expun creațiile.


Eu persoanal am vizitat o mulțime de muzee din Paris, însă mai exista o multitudine cărora vreau să le trec pragul in viitoarele escale.

Pont: Exista muzee unde intrarea este gratuită pentru toată lumea… merita văzute. Iar persoanele sub 26 de ani au intrarea gratuită la multe muzee precum: Luvru, Picasso, Castelul Versailles, Centrul Pompidou și multe altele, dar și reduceri la biletele pentru celelalte muzee.

  • Magazinele. Parisul este de departe capitala modei. Aici se pot găsi atât magazinele de brand uri cât și magazinele vintage. Fiind un pasionat al modei, risipesc o mulțime de bani pe haine de fiecare data când merg in acest oraș. De departe magazinele mele preferate sunt cele vintage, deoarece in ele se găsesc oameni cu un anumit vibe și de asemenea îmi place sa caut “comori”, piese vintage deosebite din diferite perioade consacrate ale modei. In Galeriile Lafayette de exemplu se găsesc doar brand uri. Este imens locul și acolo puteți găsi tot ce va doriți, dar bine înțeles la prețuri piperate. Locul este impresionant și recomand sa îl vizitați, chiar dacă nu doriți sa faceți cumpărături 😃 Complexul comercial de la Châtelet – Les Halles este un mall imens, iar cel mai interesant lucru este ca poți ieși de la metrou direct in mall.


La Val d’Europe in Paris se găsește atât un mall imens cât și outleturi.
Magazinele vintage sunt poziționare in diferite zone, merita sa da-ți un search pe google și o sa va apară adresele celor mai renumite magazine vintage din Paris, de exemplu: Hippy Market, MadVintage, Vintage World, Kilo Shop, Kiliwatch și multe altele. (Acestea sunt unele dintre preferatele mele 😉 )

Acestea sunt doar câteva exemple de locuri pentru shopping.

  • Străzile orașului. Arhitectura clădirilor este una deosebita. Pe orice străduța pe care te plimbi observi autenticitatea arhitecturii. Eu îmi dedic o parte din timpul petrecut acolo pentru plimbatul pe străzi. Este relaxant și necostisitor pana la urma.

  • Parizienii. Vibe ul transmis de localnici este unul wow. Oamenii sunt politicosi, zâmbitori, nimeni nu te judeca sau nu se uita după tine pe strada. I know…. total opus fata de România.

  • Obiectivele turistice. Sunt numeroase atracții turistice in Paris. Începând cu muzee, Turnul Eiffel, Disneyland, Moulin Rouge, clădirile importante, cartierele celebre și terminând cu complexurile pentru magazine. Nu ai cum sa te plictisisesti in Paris!


Aș putea continua sa enumar o multitudine de motive pentru care merita vizitat Parisul, deoarece acest oraș este superb și reprezintă o lume diferită fata de România.
Go and visit this place! Nu o sa fiți dezamăgiți…

PS: Nu uitați să vă hrăniți apetitul culinar acolo. Mâncarea lor este absolut delicioasa!

With love,

Cristian ❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s